Onderwijs

Ga zelfsturend aan de slag met jouw team en leerlingen

Hoe begeleid je ‘Generatie Z’ en hoe stuur je op het leren omgaan met vrijheid en verantwoordelijkheid?

arbeid

Creëer een werkomgeving voor gelukkige werknemers

Hoe zorg je voor de balans tussen vrijheid, verantwoordelijkheid en verbinding met jouw organisatie?

Populaire producten

Lobbelstenen – Instrumentenset

Boekje Leidinggeven aan een leven lang ontwikkelen (LLO)

Poster toekomstroute

Laatste nieuws

Loopbaanvaardig in de klas!

Loopbaanvaardig in de klas! 5 november 2024 in het Huis van Utrecht Een inspirerende conferentie over de urgentie van loopbaanvaardige docenten in het onderwijs Tijdens de conferentie wordt verkend hoe docenten in opleiding hun loopbaanvaardigheden kunnen vergroten om jongeren in het huidige onderwijs zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij hun loopbaanontwikkeling en keuzes voor hun toekomst.  Geïnteresseerd? Meld je aan via: Loopbaanvaardig in de klas! | Expertisepunt LOB  

Lees meer

Iedereen heeft recht op werkgeluk! Invloed hebben op je eigen loopbaan draagt hier aan bij. Althans dat vinden wij.
Daarom zetten wij ons in voor het organiseren van de leer- en werkomgeving. Van jou, je leerling of je werknemer.
Zo ontstaat er ruimte voor ontwikkeling én is de kans op werkgeluk groot. Daar doen we het voor!

Klaar voor morgen

Gedreven experts

Gedreven experts

Ons team van experts zet zich in voor werkgeluk
Bekijk het team

Duurzaam traject

Duurzaam traject

Een duurzaam traject met oog op succes.
Onze aanpak

Wetenschappelijk onderbouwd

Wetenschappelijk

Onze trainingen zijn ingericht op basis van wetenschap.
Lees over ons

Van wetenschap naar praktijk

Onze kennis is ergens op gebaseerd. Niet alleen op jarenlange ervaring en bewezen succes, maar ook op wetenschappelijk onderzoek. Zo weten we wat werkt!

Neem nu de vijf loopbaancompetenties. Deze zijn in het leven geroepen door Prof. Dr. Marinka Kuijpers, initiatiefneemster van Loopbaangroep. De kennis uit haar wetenschappelijk onderzoek is de basis voor al onze trainingen, coaching en oplossingen.

Ook wij leren nog dagelijks en vinden (door)ontwikkeling van dit gedachtegoed belangrijk. Ervaringen uit de praktijk gebruiken wij bijvoorbeeld weer als bron voor nieuw (wetenschappelijk) onderzoek. Zo zorgen we als team dat we blijven aansluiten op jouw leerling of werknemer. Dat maakt ons een groep van experts die mensen succesvol (ver)sterken in hun ontwikkeling richting (werk)geluk.

loopbaangroep holistische aanpak

UITGELICHT

Hieronder een greep uit ons trainingsaanbod .

>> Bekijk het volledige aanbod

Zelfregie op je loopbaan

Werk verandert en loopbanen zijn onzeker. Jongeren hebben niet genoeg meer aan een (goede) beroepskeuze. Ze moeten hun loopbaan vormgeven. De vijf loopbaancompetenties van Marinka Kuijpers komen hierbij goed van pas.

Ook onze overheid heeft ervoor gekozen om voor deze wetenschappelijk onderbouwde competenties van Marinka te kiezen. Leerlingen en studenten moeten zelf de verantwoordelijkheid nemen en keuzes maken voor de loopbaan die zij ambiëren. Dit vraagt niet alleen om zelfkennis, maar ook om actuele kennis van de arbeidsmarkt. Om straks een waardevolle plek op de arbeidsmarkt in te kunnen nemen heeft een starter loopbaancompetenties nodig. Lees hier meer over de  vijf bekwaamheden die richting geven aan het ontwikkelen van talent. Klaar voor morgen!

"Een club van doorgewinterde professionals.”
Annemiek Grootendorst, opdrachtgever
“Ik heb heel veel geleerd en vond jullie input en begeleiding erg waardevol!
Deelnemer 'Loopbaangesprekken'
Het zijn deskundige mensen die weten wat LOB is en hoe scholen dit het beste kunnen versterken.”
Mariska Rijsdijk, opdrachtgever
Vorige slide
Volgende slide

Klanttevredenheid: 8,7

Wie is Marinka Kuijpers?

Marinka is sinds 1 april 2012 werkzaam als bijzonder hoogleraar ‘Leeromgeving en Leerloopbanen’ aan de Open Universiteit. In 2003 promoveerde ze op onderzoek naar loopbaancompetenties en heeft sindsdien in (onderwijs)organisaties onderzoek gedaan naar loopbaanontwikkeling en -begeleiding. Daarnaast is Marinka directeur van de Loopbaangroep en spin in het web van onze loopbaanexperts. Samen met hen begeleidt ze organisaties in een praktische vertaling van theoretische uitgangpunten.

ONZE PARTNERS

ONZE OPDRACHTGEVERS

Onze wortels liggen in het onderwijs. Daar hebben we ruim 6000 loopbaan- begeleiders getraind. Van  decanen en mentoren tot aan docenten en bestuur. Maar onze aanpak bieden we ook aan voor overheidsinstanties  en het bedrijfsleven. Want een leven lang leren geldt voor iedereen. Van leerling tot werknemer. 

Traning en advies door onze groep top experts. Dat is de basis. Daarbij besteden we aandacht aan het proces en de communicatie. Zo hebben de deelnemers een waardevolle ervaring en de opdrachtgever een zorgeloos traject.