Wij zijn Loopbaangroep

“Het is prettig samenwerken met Loopbaangroep. Het zijn deskundige mensen die weten wat LOB is en hoe scholen dit het beste kunnen versterken.”

Mariska Rijsdijk, opdrachtgever

 Wij verbinden je met je competenties en we helpen waarde toevoegen aan jezelf en je omgeving. Wij vinden namelijk dat elkaars (werk)geluk een gedeelde verantwoordelijkheid is. Zo kan iedereen effectief leren functioneren en in zijn kracht gaan staan. Klaar voor morgen! Wij zijn Loopbaangroep.

Visie

Een leven lang ontwikkelen. Daar geloven we in! Van school tot op de werkvloer. Dat niet alleen; wij vinden dat elkaar werkgeluk een gedeelde verantwoordelijkheid is. Zo kan iedereen effectief leren functioneren en in zijn kracht gaan staan. Klaar voor morgen! 

Bekijk de video hiernaast. Daarin wordt ons verhaal helder geillustreerd. Wil je daarna met ons in gesprek? Neem dan contact op. We staan voor je klaar! 

Duurzame aanpak

Wij begeleiden jouw (onderwijs)instelling richting een loopbaangerichte organisatie. Dat doen we door het ontwikkelen en implementeren van jullie eigen LOB-gedachtengoed. Daar helpen we bij.

Met onze kennis en kunde versnellen wij de ontwikkeling van LOB binnen jullie (onderwijs)instelling. Onze experts schakelen met alle lagen van je organisatie. Want met onze kennis van zaken hebben we aandacht voor jou, je leerling en je school.

Want om leerlingen klaar te stomen voor morgen, is het nodig om op een andere manier kijken naar – en invulling geven aan – onderwijs. Wat het gaat niet alleen om het borgen van LOB voor leerlingen, ook het managementteam van de school moet worden aangesloten op deze (nieuwe) manier van opleiden. Net als ouders en docenten van voor- en vervolgopleidingen. Onze holistische aanpak hebben we om weten te zetten in een 6 stappen plan. Op weg naar toekomstgericht onderwijs. Klaar voor morgen!

Zorgeloos traject

Wij zorgen voor al onze opdrachtgevers met expertise,  training en advies. Dat is de basis. Daarbij besteden we aandacht aan het proces en de communicatie. Zo hebben onze deelnemers een waardevolle ervaring en opdrachtgevers een zorgeloos traject.

Wetenschappelijk bewezen

Onze kennis is ergens op gebaseerd. Niet alleen op jarenlange ervaring en bewezen succes, maar ook op wetenschappelijk onderzoek. Zo weten we wat werkt!

Neem nu de vijf loopbaancompetenties. Deze zijn in het leven geroepen door Prof. Dr. Marinka Kuijpers, initiatiefneemster van Loopbaangroep. De kennis uit haar wetenschappelijk onderzoek is de basis voor al onze trainingen, coaching en oplossingen.

Ook wij leren nog dagelijks en vinden (door)ontwikkeling van dit gedachtegoed belangrijk. Ervaringen uit de praktijk gebruiken wij bijvoorbeeld weer als bron voor nieuw (wetenschappelijk) onderzoek. Zo zorgen we als team dat we blijven aansluiten op jouw leerling of werknemer. Dat maakt ons een groep van experts die mensen succesvol (ver)sterken in hun ontwikkeling richting (werk)geluk.

Leven Lang Ontwikkelen

De arbeidsmarkt verandert steeds sneller. Om hierop in te kunnen spelen is een ‘Leven Lang Ontwikkelen’ van belang. Ontwikkeling is veel meer dan alleen maar het leren van kennis, vaardigheden en een houding die de (werk)omgeving vereist. Het gaat juist ook om persoonlijke mogelijkheden en drijfveren. Het begrip ‘ontwikkeling’ sluit aan bij de manier waarop we tegenwoordig tegen loopbaanontwikkeling aankijken. De touwtjes moeten in eigen hand genomen worden in tijden waarin werk en rollen veranderen. Voor de ontwikkeling van loopbaancompetenties is begeleiding nodig en een loopbaangerichte werk- en leeromgeving.

Wij ondersteunen organisaties bij het vormgeven van een loopbaangerichte werkomgeving waar een leven lang ontwikkelen gestimuleerd wordt. Liever maatwerk? Doen we ook!

Deel deze pagina:

Advies op maat?

Uitgelicht