LOB ondersteuning met NPO gelden

Leg nu het fundament voor jouw school!

Als school krijg je vanuit NP Onderwijs aanvullende bekostiging. Maar wist je dat je deze NPO gelden ook kunt inzetten voor (extra) LOB ondersteuning? Zo kun je een mooie fundering leggen voor LOB binnen jullie eigen onderwijspraktijk.

LOB-activiteiten inzetten is één, maar wij weten dat de manier waarop deze worden uitgevoerd invloed heeft op de effectiviteit. De volgende zes stappen zijn van belang voor effectief LOB op school:

  1. Start als school met een visie op LOB!
  2. Maak LOB een doorlopende lijn in het curriculum. Dit zorgt voor draagvlak en succes.
  3. Zorg voor concrete handvatten en uitgangspunten om loopbaangericht te begeleiden.
  4. Laat een (digitaal) loopbaandossier aanleggen! Dit maakt de ontwikkeling van leerlingen inzichtelijk.
  5. Creëer een doorlopende LOB lijn tussen ouders, beroepspraktijk en de opleiding(en).
  6. Zorg er tot slot voor dat je LOB borgt in de leeromgeving voor een duurzaam effect.

Financiële middelen NP Onderwijs

Het mooie is dat scholen door de middelen van het NP Onderwijs nu de financiële ruimte hebben en de tijd kunnen nemen om ook voor de langere termijn LOB-plannen te maken. Wij als experts kunnen je daar natuurlijk bij begeleiden, want toekomstgericht onderwijs maken we samen. Maak daarom gebruik van deze NPO gelden en leg daarmee een fundament voor duurzame LOB-ontwikkeling.

De Loopbaangroep ondersteunt jou en je (school)team bij het vormgeven en inrichten van LOB binnen jullie eigen onderwijspraktijk. We begeleiden jullie dus graag bij het concreet inzetten van jullie NPO gelden.

Meer weten? Mail onze experts via info@loopbaangroep en we gaan graag met je in gesprek om LOB samen krachtig neer te zetten in zes stappen. Dan heb je het gelijk duurzaam ingericht voor de toekomst. Daar begeleiden we je natuurlijk graag in. Stap voor stap!

Meer weten?

Mail ons. We gaan graag met je in gesprek.