Onderwijs

Ga zelfsturend aan de slag met jouw team en leerlingen

Hoe begeleid je ‘Generatie Z’ en hoe stuur je op het leren omgaan met vrijheid en verantwoordelijkheid?

arbeid

Creëer een werkomgeving voor gelukkige werknemers

Hoe zorg je voor de balans tussen vrijheid, verantwoordelijkheid en verbinding met jouw organisatie?

Populaire producten

Online training Leidinggeven aan LOB

Individuele online training ‘verdiepen tot schoolcoach’

Online Training Loopbaangesprekken

Laatste nieuws

Voorjaarsactie ’24 verlengd tot 15 juli

Voorjaarsactie verlengd tot 15 juli! Met deze verlengde kortingsactie plan je nu je activiteiten voor LOB voor de periode na de zomer tot het eind van dit jaar. Weten wat je gaat doen geeft rust en maakt dat je straks vol kan genieten van je zomervakantie! Plan nu je LOB activiteiten voor na de zomer! Goed LOB en een nieuwe visie op loopbaanontwikkeling willen we voor iedereen bereikbaar maken. Kijk

Lees meer

Van wetenschap naar praktijk

Onze kennis is ergens op gebaseerd. Niet alleen op jarenlange ervaring en bewezen succes, maar ook op wetenschappelijk onderzoek. Zo weten we wat werkt!

Neem nu de vijf loopbaancompetenties. Deze zijn in het leven geroepen door Prof. Dr. Marinka Kuijpers, initiatiefneemster van Loopbaangroep. De kennis uit haar wetenschappelijk onderzoek is de basis voor al onze trainingen, coaching en oplossingen.

Ook wij leren nog dagelijks en vinden (door)ontwikkeling van dit gedachtegoed belangrijk. Ervaringen uit de praktijk gebruiken wij bijvoorbeeld weer als bron voor nieuw (wetenschappelijk) onderzoek. Zo zorgen we als team dat we blijven aansluiten op jouw werknemers. Dat maakt ons een groep van experts die mensen succesvol (ver)sterken in hun ontwikkeling richting (werk)geluk.

loopbaangroep holistische aanpak
"“Het is prettig samenwerken met Loopbaangroep. Het zijn deskundige mensen die weten wat Loopbaanbegeleiding is en hoe organisaties dit het beste kunnen versterken.”
Mariska Rijsdijk, opdrachtgever
“Lekker vlot, praktisch, veel kennis, leuke trainer.”
Deelnemer training
“Loopbaangespreksvoering is erg belangrijk voor onze werknemers. De training schept bewustwording, ook van je eigen krachten en zwaktes.”
Deelnemer training
Vorige slide
Volgende slide

Klanttevredenheid: 8,7

Wie is Marinka Kuijpers?

Marinka is sinds 1 april 2012 werkzaam als bijzonder hoogleraar ‘Leeromgeving en Leerloopbanen’ aan de Open Universiteit. In 2003 promoveerde ze op onderzoek naar loopbaancompetenties en heeft sindsdien in (onderwijs)organisaties onderzoek gedaan naar loopbaanontwikkeling en -begeleiding. Daarnaast is Marinka directeur van de Loopbaangroep en spin in het web van onze loopbaanexperts. Samen met hen begeleidt ze organisaties in een praktische vertaling van theoretische uitgangpunten.

ONZE PARTNERS

ONZE OPDRACHTGEVERS

Onze wortels liggen in het onderwijs. Daar hebben we ruim 6000 loopbaan- begeleiders getraind. Van decanen en mentoren tot aan docenten en bestuur. Omdat onze aanpak succesvol is bieden we deze ook aan voor overheidsinstanties  en het bedrijfsleven. Want een leven lang leren geldt voor iedereen. Van leerling tot werknemer. 

Wij versterken daarom ook loopbanen binnen het bedrijfsleven. Door managers en HR-medewerkers te ontwikkelen in de loopbaanbegeleiding van anderen. 

En door beweging te brengen in jouw eigen loopbaan. Wij helpen bijvoorbeeld bij de vragen zoals: Op welke manier zorg je dat medewerkers goed op hun plek zitten? Hoe krijg je mensen in beweging tijdens een reorganisatie? Hoe activeer je mensen in het kader van mobiliteit en vergrijzing?

Meer weten? Neem zeker contact met ons op. Want werkgeluk is een gedeelde verantwoordelijkheid. Daar begeleiden wij maar wat graag in.