Van tijd naar ruimte voor LOB

door Erwin Eijben – Facilitator

De kunst is niet zozeer om een goed loopbaangesprek te voeren, de kunst is om er tijd voor vrij te maken.
Daar heeft onze eigen Erwin een oplossing voor die hij hieronder graag met je deelt.

"Probeer een gesprek altijd in te plannen ná een belangrijke ervaring voor de leerling."

Mijn naam is Erwin Eijben en ik ben facilitator bij Loopbaangroep.  Veel mentoren voeren goede loopbaangesprekken, ze lopen er alleen tegenaan wanneer en hoe ze dat moeten organiseren. Ik breng je graag de oplossing.

Dit is het moment van het jaar dat jij in actie moet komen, want de jaarplanningen worden op dit moment gemaakt.
Denk samen met je organisatie na over wanneer je zo een loopbaangesprek wil inplannen. Denk bijvoorbeeld aan tijdens een toetsweek, of tijdens een LOB-dag. Ruimte creëren tijdens resultaat besprekingen of een verkort lesrooster zodat de mentoren meer ruimte hebben om die gesprekken te voeren.

Let er natuurlijk op, dat je altijd zo’n gesprek probeert in te plannen na een belangrijke ervaring voor de leerling. Zodat je terug kan kijken, om vervolgens met die informatie weer vooruit te kijken.

Ik denk dat je mentoren hierdoor onwijs ontziet in hun taak door ze gewoon ruimte te geven. Geen uren geven, maar ruimte, dat zal helpen!

"Creer bijvoorbeeld ruimte tijdens een resultaatbespreking."

Wil je als school jouw visie slim verbinden aan LOB en toekomstgericht opleiden? Merk je dat belangrijke LOB-stakeholders niet altijd op één lijn zitten? Wil je met elkaar heldere afspraken maken over de doelen en een praktische aanpak? Onze experts helpen scholen zich te ontwikkelen naar toekomstgerichte scholen. Zo kun je een online training volgen, kijk hier eens voor de mogelijkheden! Wil je meer weten? Neem contact op met ons via 06 34 11 47 30 of info@loopbaangroep.nl 

Deel deze training:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *