De kunst van stilstaan en bewegen bij loopbaanvragen

"Dit filmproject is ontstaan tijdens gesprekken met professionele internationale balletdansers."

INNER is een korte dansfilm van onze eigen facilitator Funda Taşdan, geïnspireerd door de vijf loopbaancompetenties. INNER is genomineerd én gekozen door het San Francisco Dance Film Festival om extra in de schijnwerpers te zetten. Dat maakt ons extra trots! Kijk je mee?

“Als kunstenaar en docent ben ik op zoek gegaan naar nieuwe manieren van het implementeren van het loopbaanleren binnen schoolstructuren, mijn kunst maar ook in het dagelijkse leven. Dit filmproject is ontstaan tijdens gesprekken met professionele internationale balletdansers. De carrière van een professionele danser is immers vrij kort en hierdoor ontstaan er vele loopbaanvragen op een vroege leeftijd. Door terug te blikken naar ervaringen die ze hebben bewogen tijdens hun danscarrière, namen we de tijd om stil te staan. De emoties en motieven gaven ze woorden en deze woorden inspireerde mij om hun leefregels om te zetten naar beeld. Door mijn verbeelding aan het werk te zetten ontstond er een dynamisch proces waarbij verschillende disciplines, zoals film, dans, architectuur en muziek elkaar kruisten. Deze samensmelting en samenwerking was een bijzondere ervaring voor ons en opende meteen (nieuwe) deuren om loopbaanleren om te zetten in de praktijk als toegepaste verbeelding”, aldus Funda Taşdan.

"Deze samensmelting en samenwerking was een bijzondere ervaring voor ons en opende meteen (nieuwe) deuren om loopbaanleren om te zetten in de praktijk als toegepaste verbeelding."
Funda Taşdan
Facilitator Loopbaangroep

Funda is facilitator bij Loopbaangroep. Haar creatieve inslag zorgt voor dynamische trainingen en workshops. Naast haar werk als facilitator is ze als student mentor / counsellor verbonden aan Curio en dus enthousiast filmmaker/regisseuse. Wist je overigens dat Funda een workshop verzorgd op onze Netwerkbijeenkomst 19 mei? Als je als schoolcoach werkzaam bent kun je je daarvoor aanmelden. We zijn daarnaast bijzonder trots op haar, omdat INNER genomineerd én gekozen is door het San Francisco Dance Film Festival om extra in de schijnwerpers te zetten.Meer weten over loopbaanbegeleiding? En de steun voor, tijdens of na je school- of (dans)carrière? Neem dan contact met ons op.