ZET ONTWIKKELING IN OP KWALITEITEN EN MOTIEVEN

door Aniek Draaisma – Expert i.o.

We focussen in begeleiding namelijk nog wel eens op de zwakke punten, en niet op goede situaties en sterke punten. Dit geldt niet alleen voor leerlingen en studenten, maar dan doen we ook bij collega’s en werknemers. Bekijk mijn videoboodschap, of lees hieronder verder:

'Versterk juist wat er goed gaat en zet daar de ontwikkeling op in!'

Ik ben Aniek Draaisma, expert i.o. bij Loopbaangroep. Mijn tip aan jou is; versterk juist wat er goed gaat en zet daar de ontwikkeling op in.

Maar door de ontwikkeling te richten op waar men al goed in is,  kijk je veel meer naar de potentie en talenten van medewerkers en toekomstige medewerkers. Dat levert weer een interessant palet van kwaliteiten en motieven op en daarnaast draagt het bij aan de kwaliteit van werk van die medewerkers én van leerlingen. Ook verhoogt het zelfvertrouwen, wat ook weer motivatie verhoogt.

Dus probeer als loopbaanbegeleider de ontwikkeling van leerlingen en studenten niet alleen curatief en preventief in te zetten, dus als het misgaat of dreigt mis te gaan. Doe dat door bij je collega’s of leerlingen na te gaan wat zij zien als hun eigen kwaliteiten en motieven, en zet daar de ontwikkeling op in!

k hoor heel graag jullie ervaringen met dit LOB idee, en als je hier meer over wilt weten, neem dan vooral contact op met Loopbaangroep.

"Verhoogt zelfvertrouwen verhoogt ook weer de motivatie."

Wil je als school jouw visie slim verbinden aan LOB en toekomstgericht opleiden? Merk je dat belangrijke LOB-stakeholders niet altijd op één lijn zitten? Wil je met elkaar heldere afspraken maken over de doelen en een praktische aanpak? Onze experts helpen scholen zich te ontwikkelen naar toekomstgerichte scholen. Zo kun je een online training volgen, kijk hier eens voor de mogelijkheden! Wil je meer weten? Neem contact op met ons via 06 34 11 47 30 of info@loopbaangroep.nl 

Deel deze training: