Vitaal aan de slag met het loopbaanpaspoort

Inrichting, eigenaarschap én verbinding : de drie sleutels tot succes.

Vijf scholen aan de slag met loopbaanontwikkeling voor vitaliteit middels loopbaanpaspoort

Dit voorjaar gaf trainer Nicole een kick-off training van het project De Vitale Medewerker voor vijf scholen van Stichting Kindante. Deze organisatie wil een leven lang ontwikkelen op de kaart zetten en dit is gelukt. Benieuwd hoe de training hierbij hielp? Lees snel verder.

De vorderingen binnen het ontwikkelen van loopbaancompetenties kun je makkelijk bijhouden in het loopbaanpaspoort van Loopbaangroep, ontwikkeld door Marinka Kuijpers. Dit compacte paspoort geeft inzicht in jou als persoon en kan inhoudelijk ondersteunend zijn aan interessante loopbaangesprekken. Onze expert Nicole heeft tijdens de training vanuit Stichting Kindante, als onderdeel van het project De Vitale Medewerker, 163 paspoorten ingezet bij alle enthousiaste trainees.

“Ik heb nooit de verbinding zo duidelijk ervaren tussen loopbaan en vitaliteit”
Nicole Steinbusch
Expert Loopbaangroep

Het reflecteren op waar je staat en wat je over vijf jaar zou willen doen gaf de trainees stof tot nadenken. Ook gaf de training, samen met de paspoorten van de trainees, gelegenheid om hier met elkaar over in discussie te gaan. Door te sparren met elkaar kwamen trainees tot interessante inzichten. Dit zorgde voor een onderlinge verbinding met de groep en onderstreepte gelijk de doelen om medewerkers vitaal aangesloten te houden op de organisatie.

Ook een mooie training loopbaan en vitaliteit voor jouw organisatie? Bel of mail ons dan zeker. De paspoorten kun je hier bestellen.

De paspoorten worden, wat de deelnemende scholen betreft, onderdeel van hun loopbaan gerelateerde gesprekken. De training leverde niet alleen wat op voor de werknemers, maar ook voor de leidinggevenden: ze ervoeren hoe het mogelijk was om beweging te creëren door tijdens de training van Nicole eerst de vraag op te halen bij de medewerker. Alle deelnemende scholen waren enthousiast over de training en de behaalde resultaten.