GRATIS LOB inspiratielessen

"Deze LOB-inspiratielessen, hulpmiddel en handreiking zijn ontwikkeld door een leernetwerk van de Willibrord Stichting i.s.m. Marinka Kuijpers vanuit Loopbaangroep. Doe er je voordeel mee!"

Een leernetwerk van de Willibrord Stichting heeft samen met Marinka Kuijpers, vanuit de Loopbaangroep een paar voorbeelden, een hulpmiddel én een handreiking gemaakt voor LOB in de les.

Deze LOB inspiratielessen, evenals het hulpmiddel en de handreiking, delen we natuurlijk graag met je. Zo kun je LOB zelf toepassen in je eigen onderwijspraktijk.

Download hieronder de inspiratielessen. Let wel: het is bedoeld ter inspiratie. Geef er dus gerust jouw eigen draai aan:

Inspiratielessen

Hulpmiddel

Handreiking

 

Het leernetwerk
In 2019 is er een leernetwerk LOB gevormd waaraan vertegenwoordigers van zes verschillende VO scholen van de Willibrord Stichting hebben deelgenomen. Het doel van het leernetwerk is om handvatten te bieden aan leraren om duurzame LOB vorm te geven, zodat leerlingen worden toegerust om keuzes te maken die bij hen passen.

Het onderzoek
In schooljaar 2019/2020 heeft het leernetwerk samen met prof. dr. Marinka Kuijpers onderzoek gedaan naar wat er gebeurt op het gebied van LOB in de les en wat leraren aan mogelijkheden en voorwaarden zien om LOB verder te implementeren in de lessen. De bevindingen vanuit dit onderzoek zijn verwerkt in deze inspiratielessen, het hulpmiddel en in de handreiking.

Marinka Kuijpers
Marinka Kuijpers bijzonder hoogleraar Leeromgeving en leerloopbanen
Lees verder
"Met het uitvoeren van deze oefeningen voldoen leerlingen aan de vijf loopbaancompetenties (kwaliteitenreflectie, motievenreflectie, werkexploratie, loopbaanzelfsturing en netwerken) welke ze kunnen inzetten bij het vormgeven van hun eigen loopbaan."

OPROEP

Mocht je naar aanleiding van deze tips en inspiratielessen geïnspireerd zijn, of wil je jouw eigen LOB inspiratieles met ons delen? Neem dan zeker contact met ons op. Dat vinden we alleen maar leuk! 

Training & Coaching

Of je nu decaan bent, lob begeleider, HR manager of teamleider: onze experts staan voor je klaar! Met coaching en training op onderstaande 6 thema’s wordt toekomstgericht onderwijs én een Leven Lang Ontwikkelen mogelijk gemaakt. Ook hier zit weer een gedachte achter. Wetenschappelijk onderbouwd.

Bekijk hier ons trainingsaanbod, of neem contact op voor advies op maat.


 

Meer weten over loopbaanbegeleiding? En de steun voor, tijdens of na je school- of (voorlopige) carrière? Vragen of advies voor jouw lessen? Geen tijd, maar wel interesse? Mail ons dan gerust.