Internationale dag van het onderwijs

24 januari is overal ter wereld de Internationale Dag van het Onderwijs. Deze dag benadrukt de rol van onderwijs voor vrede en ontwikkeling.

Dit jaar markeert het middelpunt sinds de VN de ‘Agenda 2030 voor mens, planeet en welvaart’ heeft aangenomen. In deze agenda staan een reeks van 17 onderling verbonden doelen opgenomen, die ter beoordeling zullen komen op de SDG-top in september, met als thema ‘investeren in mensen’. Een van deze doelen is om tegen 2030 “inclusief en rechtvaardig kwaliteitsonderwijs te waarborgen en de mogelijkheden voor een leven lang leren voor iedereen te bevorderen”. Dat kunnen wij vanuit Loopbaangroep alleen maar toejuichen! Niet enkel leren, maar vooral ook een leven lang ontwikkelen.

We weten dat we in Nederland bevoorrecht zijn met het onderwijs. Maar een leven lang ontwikkelen gunnen we werkelijk iedereen, want zeker in Nederland verandert de arbeidsmarkt steeds sneller. Het gaat dan juist ook om persoonlijke mogelijkheden en drijfveren.

Wij ondersteunen scholen en organisaties bij het vormgeven van een loopbaangerichte werkomgeving waar een leven lang ontwikkelen gestimuleerd wordt. Meer weten? Lees hier verder.

BRON: https://www.un.org/en/observances/education-day