WAT IS HET?

  • Een online tool voor leerkrachten die hun loopbaan willen beïnvloeden
  • In samenwerking met de VO Raad ontwikkeld
  • Het toont de vijf loopbaancompetenties met beknopte uitleg én voorbeeldvragen.

HOE WORDT HET GEBRUIKT?

  • Eerst kies je de loopbaansituatie of het loopbaanproces waar je aan wilt werken. 
  • Vervolgens breng je in kaart welke loopbaancompetenties je al inzet en welke je verder wilt ontwikkelen.
  • Tot slot krijg je handvatten hoe je dat kunt doen.

 

De resultaten worden opgeslagen op je computer. Als je op een later moment met hetzelfde device terug gaat naar de tool, kom je uit op je resultatenpagina. Via het menu kan je de tool opnieuw – voor een andere rol en/of situatie – invullen.

WAT KOST HET?

  • Helemaal niks! Je kunt de tool gratis gebruiken. Waarom? Omdat wij graag mensen helpen in hun ontwikkeling richting werkgeluk.

Invloed hebben op je eigen loopbaan

Door veranderingen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs, is het belangrijker geworden dat onderwijsprofessionals zich een leven lang blijven ontwikkelen. Naast het verwerven van de kennis, vaardigheden en houdingen die de (werk)omgeving vereist, gaat het hierbij ook om persoonlijke mogelijkheden en drijfveren. De hedendaagse visie op loopbaanontwikkeling gaat ervan uit dat je zelf de regie neemt in je persoonlijke ontwikkeling en dat je je gedurende je hele loopbaan blijft ontwikkelen op basis van je eigen motieven en mogelijkheden. Dat is ook het uitgangspunt van deze tool.

Ontwikkeld door Marinka Kuijpers

Deze tool is in opdracht van de VO-raad ontwikkeld door prof. dr. Marinka Kuijpers, bijzonder hoogleraar Leeromgeving en -loopbanen aan de open Universiteit en directeur van Loopbaangroep en Carpe-CarrierePerspectief. De loopbaancompetenties zijn in verschillende onderzoeken onderzocht en zijn statistisch onderbouwd (Kuijpers & Scheerens, 2006; Meijers & Kuijpers, 2014). De uitgangspunten sluiten aan bij belangrijke theorieën, zoals de Self Determination Theory van Ryan en Deci (2002) en Career adaptability en Lifedesign van Savickas.

DOE DE GRATIS TEST

Het is belangrijk dat je als (onderwijs) professional gedurende je loopbaan blijft leren. Je bepaalt zelf hoe je je loopbaan vorm en inhoud geeft. Om invloed uit te oefenen op je loopbaan kun je loopbaancompetenties inzetten.

Deel deze training:

Ook interessant