Duurzaam en toekomstgericht techniekonderwijs

Inrichting, eigenaarschap én verbinding : de drie sleutels tot succes

Duurzaam techniekonderwijs

De carrièrekansen voor technische vakmensen zijn groter dan ooit. Voor de energietransitie zijn de komende jaren tienduizenden extra technici nodig. Toch hangt de vlag er voor het technisch onderwijs momenteel anders bij. STO staat voor de stevige opdracht om te beantwoorden aan doelstellingen die er niet om liegen. Het afgelopen jaar zijn er vele initiatieven ontwikkeld om techniekonderwijs (weer) op de kaart te zetten. Maar voor duurzaam resultaat – en een eigentijdse imago dat het technisch onderwijs verdient – zijn dit de drie sleutels tot succes:

  1. Duurzaam en toekomstgericht inrichten van techniekonderwijs
  2. Eigenaarschap van deelnemers vergroten
  3. Begeleiding bij het maken van keuzes van leerlingen


Deze drie sleutels kun je als STO regio nu concreet zetten om een structuur- en cultuurverandering binnen het technisch onderwijs in jouw regio in gang te zetten!

Klaar voor morgen

Wij zijn bekend met de STO-thema’s. Sterker nog: we zetten ons in om met elkaar het techniekonderwijs binnen jouw regio stevig op de kaart te zetten. Benieuwd wat de experts van Loopbaangroep voor jouw STO-regio kunnen betekenen? Mail ons via info@loopbaangroep.nl . Want toekomstgericht onderwijs maken we samen! Onze experts zijn er klaar voor. Jij ook?

Over Loopbaangroep

Loopbaangroep (een initiatief van Prof. Dr. Marinka Kuijpers, grondlegger van de vijf loopbaancompetenties) is het grootste trainingsbureau in het onderwijs gericht op LOB. Onze experts helpen scholen met:
• inzicht & inspiratie
• training
• organisatieontwikkeling
Inmiddels hebben we ruim 6000 personen en 100 scholen in Nederland en België versterkt. Bekijk deze website voor meer informatie, of neem contact met ons op.

Deel deze training: