Podcast leven lang ontwikkelen

“We hebben met elkaar ervoor te zorgen dat aandacht voor loopbanen voor iedereen op elk niveau vanzelfsprekend is en wordt.”

Marinka Kuijpers - Directeur Loopbaangroep

In dit eerste PodcastJournaal Arbeidsmarktregio Helmond-De Peel gaat de aandacht uit naar Leven-Lang-Ontwikkelen.
Onze eigen Marinka Kuijpers mocht aanschuiven. Luister hieronder mee:

Beschrijving van de aflevering

Ook onze eigen Marinka Kuijpers, Bijzonder Hoogleraar Leeromgeving & Leerloopbanen, was te gast bij dit PodcastJournaal van Arbeidsmarktregio Helmon-DePeel . Zij staat stil bij wie er verantwoordelijk is voor een Leven Lang Ontwikkelen. Luister je mee?

Ook Benjamin Truijen, initiatiefnemer van Bee-Ideas komt met een boeiend concept hoe werkzoekenden zich kunnen ontwikkelen in IT-functies.

Daarnaast Inge van Stiphout van het Leerwerkloket en Cristina Francken van LesGO Verkeerscholen. Samen belichten zij een succesvol traject voor een werkzoekende in Helmond.

En tenslotte Arjen Vos, directeurt van Verbi Gereedschappen én bestuurder bij Stichting HighTech Helmond De Peel die het belang van het vroegtijdig jongeren interesseren voor techniek onderstreept met een aantal inspirerende programma’s.

De arbeidsmarkt verandert steeds sneller. Om hierop in te kunnen spelen is een ‘Leven Lang Ontwikkelen’ van belang. Ontwikkeling is meer dan het leren van kennis, vaardigheden en houding die de (werk)omgeving vereist. Het betreft ook persoonlijke mogelijkheden en drijfveren. 

Het begrip ‘ontwikkeling’ sluit aan bij de hedendaagse visie op loopbaanontwikkeling, waarin eigen regie nemen in de persoonlijke ontwikkeling in de context van een veranderende arbeidsmarkt het uitgangspunt is.

Wil je als school of organisatie jouw visie slim verbinden aan een leven lang leren en toekomstgericht opleiden? Merk je dat belangrijke stakeholders niet altijd op één lijn zitten? Wil je met elkaar heldere afspraken maken over de doelen en een praktische aanpak? Onze experts helpen scholen en organisaties zich toekomstgericht te ontwikkelen. Zo kun je een online training volgen, of actief met je team aan de slag. Kijk hier eens voor de mogelijkheden! Wil je meer weten? Neem contact op met ons via 06 34 11 47 30 of info@loopbaangroep.nl 

Deel deze training:

GRATIS Leven Lang Ontwikkelen Webinar