MijnLoopbaanCoach genomineerd

LoopbaanPro Awards 2022

MijnLoopbaanCoach genomineerd voor Case van het Jaar

Onze online applicatie MijnLoopbaanCoach – het online loopbaandossier – is genomineerd voor de LoopbaanPro Case van het jaar Award 2022!

“Het feit dat je genomineerd bent geeft aan dat je werk is gezien, gehoord en is gevoeld.”, aldus de organisatie van LoopbaanPro Award.

Genomineerd worden voor een award gebeurt ons niet iedere dag, daar zij we dan ook stiekem best trots op. Wij vinden dat werkgeluk een gedeelde verantwoordelijkheid is, maar ook zeker haalbaar moet zijn voor iedereen. Doordat leerlingen met MijnLoopbaanCoach een online dossier vullen met hun ervaringen én reflecties hierop, aan de hand van de vijf loopbaancompetenties, creëren ze een beeld van wie ze zijn en wat ben hen past! Meer over MijnLoopbaanCoach lees je hier.

De LoopbaanPro Awards dragen bij aan de erkenning en de herkenbaarheid van ons vak. De organisatie zet hiermee loopbaanprofessionals, zoals Loopbaangroep, in het zonnetje. Wij ondersteunen anderen bij het ontdekken van een nieuwe stap in hun carrière. Dat is prachtig en belangrijk werk, waarmee we een grote rol spelen bij het ondersteunen en begeleiding van professionals in het onderwijs en op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door hen bewust te maken van de noodzaak van Leven Lang Ontwikkelen. Maar het is wel werk dat je op de achtergrond uitvoert. Met de Awards haalt ons én andere loopbaan-toppers, voor eventjes naar de voorgrond.

De winnaar van de LoopbaanPro Case van het jaar Award 2022 wordt op 15 december bekend gemaakt tijdens LoopbaanPro Live.

Hoe werkt MijnLoopbaanCoach?

  • In MijnLoopbaanCoach legt de leerling/student ervaringen vast
  • Vervolgens reflecteert hij/zij op die ervaringen. Dat kan in gesprek met iemand, maar ook via eenvoudige vragen in de app. Dit levert belangrijke inzichten op.
  • Inzichten worden gekoppeld aan de loopbaancompetenties in het individuele profiel. Een profiel dat met de tijd dus groeit!
  • Tenslotte bepaalt de leerling/student een passende vervolgstap om een nieuwe ervaring op te doen. Na verloop van tijd is deze vervolgstap een ervaring geworden waarop gereflecteerd wordt, enz.