Gratis online LOB vraag-maar-raak sessies

Om scholen en LOB-betrokken mensen in Nederland juist nu ondersteuning te bieden, organiseerde Loopbaangroep de hele maand april gratis online LOB vraag-maar-raak sessies.

Mooi om te ervaren hoe er tijdens de sessies verbinding werd gezocht en om raad werd gevraagd bij elkaar. Lees hieronder een aantal van de veelgestelde vragen en de antwoorden daarop van onze experts:

1. “Wat kun je nu – in deze crisistijd – met LOB?”

“Het is juist nu van belang om begeleiding te geven in onzekere tijden. Als begeleider kun je bespreekbaar maken welke kwaliteiten en motieven jongeren kunnen gebruiken om met deze onzekerheid om te gaan.  De ervaringen van jongeren in deze tijd zijn juist nu erg bruikbaar om die kwaliteiten en motieven van jongeren te achterhalen”.

TIP: Wil je leren hoe je een effectief LOB gesprek kunt voeren, neem dan in mei (individueel of als team) deel aan onze online training ‘Loopbaangesprekken’. Drie dagdelen. Online! De eerste training start 21 mei, de 2e training start 4 juni. Meld je eenvoudig hier aan, doe mee en zorg dat je klaar bent voor het nieuwe schooljaar!

2. “Hoe kun je jongeren bereiken?”

“De mogelijkheden om contact te krijgen met jongeren is eindeloos. Zo kun je ervoor kiezen om samen met de jongeren brieven te schrijven als mailen niet lukt. Om de jongeren nóg beter te bereiken kun je het netwerk van inzetten, zoals groepsgenoten. Door het een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van de groep te maken dat iedereen in contact blijft, legt je als begeleider meer regie bij de jongeren.”

3. “Hoe kun je LOB agenderen in deze tijd?”

“Pak deze mogelijkheid aan om als (management)team online met elkaar in gesprek te gaan!  Dit kan gaan over de problemen die docenten en manager tegenkomen en vanuit welke motieven ze deze problemen oplossen. Een gelegenheid om te praten over wat het streven is voor de toekomst (evt. onder begeleiding van experts).
Het kan ook zijn dat in deze tijd je als docent of manager gaat nadenken over je eigen loopbaan. Het is belangrijk om met anderen of een coach hierover in gesprek te gaan.”

TIP: Effectief en in harmonie samenwerken aan LOB? Neem dan in mei (individueel of als team) deel aan onze online training ‘Leidinggeven aan LOB’. Drie dagdelen. Online! De eerste training start 28 mei, de 2e training start 2 juni. Meld je eenvoudig hier aan.

 

4. “Hoe kan ik zorgen dat ik optimaal klaar ben voor het nieuwe schooljaar?”

Voor meer ondersteuning bieden wij op dit moment drie online trainingen voor individuele deelname. Juist nu kun je de aandacht vestigen op jezelf om in september klaar te zijn voor het nieuwe schooljaar. Heb je meer behoefte om als team met LOB aan de slag te gaan? Dan hebben wij een prachtige voorjaarsactie, waarbij we NU al onze online team-workshops en trainingen met flinke korting (tot wel €2000,-) aanbieden !

Vragen?

Neem contact met ons op via info@loopbaangroep.nl

Loopbaangroep

Loopbaangroep