Blog: van tijd naar ruimte voor LOB

door Erwin Eijben – Facilitator

Mijn naam is Erwin Eijben en ik ben facilitator bij Loopbaangroep.  Veel mentoren voeren goede loopbaangesprekken, ze lopen er alleen tegenaan wanneer en hoe ze dat moeten organiseren. Ik breng je graag de oplossing.

Dit is het moment van het jaar dat jij in actie moet komen, want de jaarplanningen worden op dit moment gemaakt.
Denk samen met je organisatie na over wanneer je zo een loopbaangesprek wil inplannen. Denk bijvoorbeeld aan tijdens een toetsweek, of tijdens een LOB-dag. Ruimte creëren tijdens resultaat besprekingen of een verkort lesrooster zodat de mentoren meer ruimte hebben om die gesprekken te voeren.

Let er natuurlijk op, dat je altijd zo’n gesprek probeert in te plannen na een belangrijke ervaring voor de leerling. Zodat je terug kan kijken, om vervolgens met die informatie weer vooruit te kijken.

Ik denk dat je mentoren hierdoor onwijs ontziet in hun taak door ze gewoon ruimte te geven. Geen uren geven, maar ruimte, dat zal helpen!

Wil je meer leren en weten over de loopbaancompetenties? Start met de workshop ‘Kennismaken met loopbaancompetenties’ en werk vanuit daar verder met onze experts aan toekomstgericht onderwijs. Wil je meer weten? Neem contact op met ons via 06 34 11 47 30 of info@loopbaangroep.nl.

Deel deze pagina:

Loopbaangroep

Loopbaangroep