Masterclass ‘Loopbaangericht opleiden'

“Professioneel en uiterst leerzaam. Een verrijking van mij als mens en als docent.”

Deelnemer Masterclass
Beoordeeld
0
  • Wil je weten hoe je samenwerken met ouders en praktijkopleiders kunt verbinden met wat je doet op school?
  • Ben je benieuwd naar hoe je een loopbaangerichte school kunt zijn?
  • Wil je LOB integreren in de lessen

DOELGROEP

  • Leerlingbegeleiders; docenten en mentoren in het VMBO, MAVO, HAVO, VWO, MBO, HBO en WO. Decanen, (studie)loopbaanbegeleiders, LOB-coördinatoren en mentoren in het vo en mbo

Aanleiding

Als we leerlingen van vandaag willen voorbereiden op de toekomst van morgen, is het nodig dat we op een andere manier kijken naar en invulling geven aan onderwijs. De hedendaagse onderwijsvernieuwingen (zoals veranderingen in de examen- en kwalificatie-eisen, de curriculumherziening en ambities als de Toekomst van ons Onderwijs) bevestigen dat. Toekomstgericht onderwijs betekent de integratie van een loopbaangerichte werk- en leeromgeving in de school. Hoe doe je dat en waar begin je?

Inhoud

In de masterclass ‘Loopbaangericht Onderwijs’ laat Marinka Kuijpers je aan de hand van zes stappen zien hoe je onderwijs toekomstgericht kunt vormgeven. Dit gaat verder dan alleen het borgen van LOB voor leerlingen, want er worden ook tools aangereikt die nodig zijn om het managementteam van de school aan te sluiten op deze (nieuwe) manier van opleiden, evenals ouders en docenten van voor- en vervolgopleidingen. Ook het nut en gebruik van het loopbaandossier komt aan bod. Dit instrument kan uitstekend geïntegreerd worden in het loopbaangericht opleiden en is daarom onderdeel van deze Masterclass.

RESULTATEN

• Je bent je bewuster van de wijze waarop je loopbaan oriëntatie- en begeleiding (LOB) kunt vormgeven en benutten;
• Je hebt inzicht in hoe je externe betrokkenen, zoals ouders, praktijkopleiders of docenten van vooropleidingen en vervolgopleidingen, kunt betrekken bij LOB;
• Je kunt LOB-activiteiten koppelen aan de doorlopende loopbaanleerlijn voor de leerling of student, de visie van de school en vernieuwingen in het onderwijs.

ONDERWERPEN

  • Onderwerpen die o.a. aan bod komen: loopbaangericht denken en handelen, loopbaangerichte lessen én loopbaangerichte activiteiten in het grote geheel.

DUUR

  • Klassikale masterclass: één bijeenkomst van een dag

VOOROPLEIDING

LOCATIE

We verzorgen de workshop in-company of in-school, op jouw locatie of online. Neem contact met ons op om je wensen te bespreken.

GROEPSGROOTTE

Maximaal 20 personen. Bij meer deelnemers schakelen we een co-trainer in.

Neem hier contact met ons op.

PRIJS

  • Vanaf EUR 1750,- (btw-vrij) inclusief lesmaterialen en reiskosten.

Neem voor vrijblijvend advies contact op via 06 34 11 47 30 of info@loopbaangroep.nl

*Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op.

INTERESSE?

Vul het formulier hieronder in, dan nemen we daarna contact met je op voor de mogelijkheden.

Deel deze training:

Ook interessant